Receptár

Budeme radi, ak nám zašlete recepty:monika@abrod.sk

Smotanová torta s jahodami         
 

 PRE CELÚ RODINU:
*300 – 400 g čerstvých jahôd
* 400 g kyslej smotany
*2 balíčky vanilínového cukru
* práškový cukor
* 1 balíček detských piškót             


POSTUP
*  Kyslú smotanu zmiešame s vanilíno-vým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.
* Dno tortovej formy vyložíme piškó-tami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.
* Tortovú formu prekryjeme potravi-novou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami